• Wind energy is green.
 • Sun energy is green.
 • Water energy is green.
 • High voltage power.

Transformatoare izolate in ulei

Oil filled transformers

detalii

Transformatoare uscate izolate in rasina

Cast resin transformers

detalii

Transformatoare pentru aplicatii fotovoltaice

Power transformers

detalii

Produse - Transformatoare uscate izolate in Rasina

Norme / Standards CEI EN 60076-11 : 2006 ( EN 60076-11:2004 - IEC 60076-11 : 2004 );
CEI EN 50541-1 :2011 ( EN 50541-1 : 2011 )
Raportul de transformare IT/Rated Voltage HV 12-24 kV Clasa de izolatie IT/Insulation Class HV 24 - 50 kV
Raportul de transformare MT/Rated Voltage MV 1,1 kV Clasa de izolatie MT/Insulation Class MV 3 kV
Frecventa/Frequency 50 - 60 Hz Reglajul tensiunii pe IT/Tappings HV 5% or 2x2,5%

Accesorii

 • - Urechi de ridicare / Lifting eyebolts
 • - Placuta indicatoare / Indicative plate
 • - Roti bidirectionale / Bidirectional floor rollers
 • - Comutator de ploturi / MV regulation tappings
 • - Indicator nivel ulei / Oil-level indicator
 • - Dispozitiv siguranta supra presiune / Pressure relief valve
 • - Robinet golire ulei / Oil drain valve
 • - 3 izolatori portelan pe MT / 3 MV porcelain bushings
 • - 4 izolatori portelan pe JT / 4 LV porcelain bushings
 • - Dispozitiv instalare termometru / Thermometer pocket
 • - Dispozitiv instalare releu de gaze / Gas relay pocket
 • - Lacas instalare R.I.S. / R.I.S. cap

Toate transformatoarele de tip uscat, izolate in rasina, comercializate de S.C. TRAFOTECH S.R.L. sunt construite conform standardelor internationale I.E.C. 726, C.E.I 14-4, C.E.I 14-8, fiind insotite de un control eficient al calitatii in cooncordanta cu standardele ISO 9001-2000.

Miezul magnetic

Miezul transformatorului este obţinut prin utilizarea unor materiale de inalta permeabilitate magnetică, orientate, cu pierderi reduse, izolate pe ambele parti cu o pelicula din material anorganic (Carlyte). Tolele sunt taiate la 45°C si intercalate intre ele prin metoda “Step Lap” pentru a reduce pierderile in gol, curentul de mers in gol si nivelul de zgomot al transformatoarelor. Numărul etapelor şi inducţia magnetică sunt optimizate in functie de puterea transformatoare. Partea de sus si de jos pentru prinderea miezului şi sasiul transformatoarelor sunt făcute din oţel, galvanizat electric si astfel proiectate incat sa-i asigure robustetea necesară miscarii acestuia dintr-o pozitie in alta sau cand sta nemiscat , atat pe timpul transportului cat si la descărcare, la forte electrodinamice si instalalarea acestuia in cele mai dificile locuri.

Infăşurările de medie tensiune:

Înfăşurărilor de medie tensiune sunt construite din o serie de bobine asezate una peste alta si legate intre ele , in functie de conexiunile cerute. Se folosesc maşini automate de prelucrare , care garantează alinierea infasurarilor, tensiunea dintre cele două componente şi numărul exact de vârfuri, conductorii de aluminiu fiind bandajati (inveliti) cu o folie de film, ce-i confera clasa de izolatie “F”. Pentru a ermetiza infasurarile, se foloseste rasina epoxidica cu silicon si alti aditivi. Bobinele de medie tensiune sunt astfel construite incat garanteaza o rezistenţă optimă împotriva incarcarilor bruste de tensiune si a schimbarilor de temperatura ambientala precum si protecţie împotriva substanţelor corozive şi foc. Diferenţa între înfăşurările tradiţionale şi acestea este aceea ca masurand descărcarile parţiale constatam ca acestea sunt mai mici de 10 pC şi determina o rezistenţă mai bună la tulpinile axiale cauzate de unele scurtcircuite, cu o izolare foarte bună între bobine şi, prin urmare, un ridicat grad de siguranţă electrică. Reglarea tensiunii primare (+/-5%; 2,5%) este obţinuta direct, cu ajutorul unor ploturi scoase pe infasurarea de inalta, miscand intre acestea o “punte” din alamă nichelată. Legăturile dintre înfăşurările din primar se fac printr-o bara de cupru izolata sau cu ajutorul unui cablu de medie tensiune.

Dispozitiv electronic pentru contacte termice şi PTC (Protection Thermal Contacts):

Contactele termice sau PTC (3 + 3) sunt poziţionate în toate cele trei faze şi sunt presetate pentru declansarea alarmei la 140˚C iar declansarea scoaterii din functiune a transformatorlului la 150˚C. Dacă este necesar dispozitiv electronic pentru PTC, cu 3 senzori ofera posibilitatea de a controla si ventilatoarele pentru racirea transformatorului. Alimentare universala: contacte electrice maxim: 2,5 A; 250V;

Dispozitivul electronic pentru termorezistente permite controlul temperaturii pe toate cele trei faze si la cerere, in infasurari. Controlul temperaturii este obtinut prin senzorii PT 100 (100 Ohm, la 0˚C). Dispozitivul electronic vizualizeaza temperatura maxima pe cele trei faze dar oricum, operatorul poate verifica temperatura pe toate fazele.

Functiile de avertizare si declansare sunt obtinute prin intermediul contactelor electrice (Deschis/Inchis). Temperatura operationala poate fi setata de operator , dar in conditii normale fab-ricantul sugereaza 140˚C pentru avertizare si 150˚C pentru declansare. Dispozitivul electronic are de asemenea un rand de contacte electrice pentru orice defectiune si ventilatoarele de racire fortata.

Protectia Interioara
Transformatoare gata de instalare.

“Cutiile (carcasele ) de protectie” sunt astfel facute pentru a fi montate in exterior sau interior, cu respectarea cerintelor impuse de gardele de protectie cerute. Pentru cutiile de protectie tip IP 20, IP23 si IP 31 transformator este capabil să furnizeze aceeaşi putere, fără pregatiri speciale. Carcasa este livrata deja asamblata cu transformator, astfel încât instalarea acestuia se poate face foarte repede, fara prea multa pierdere de timp. Continuitate electrică între toate părţile metalice ale cutiei este realizat în conformitate cu reglementările în vigoare. Partea metalica este vopsita cu vopsele epoxidice si este in conformitate cu culoarea ceruta de standardul in vigoare (RAL 7032) care conferă rezistenţă ridicată la agentul atmosferic. Pentru folosirea in exterior a carcasei exista posibilitatea de a zinca la cald toate părţile metalice ale carcasei. Sloturile pentru intrarea cablurilor se pot face pe spatele carcasei sau deasupra acesteia, (pe jos sau sus) în funcţie de nevoile clientului. Usile “cutiilor de protectie” pot avea, sistemul de inchidere (blocare) personalizat, in functie de cererea clientului.

Ventilaţia forţată:

Pentru aplicatii speciale cu caracter temporar, in care puterea transformatorului se măreşte sunt necesare-deasupra valorilor nominale suportate de transformator, utilizarea unor ventilatoare supli-mentare, pentru racirea fortata a acestuia. Setul de ventilaţie este prevăzut cu o cutie pentru conexiuni si un dispozitiv electronic de control al temperaturii.