• Wind energy is green.
 • Sun energy is green.
 • Water energy is green.
 • High voltage power.

Transformatoare izolate in ulei

Oil filled transformers

detalii

Transformatoare uscate izolate in rasina

Cast resin transformers

detalii

Transformatoare pentru aplicatii fotovoltaice

Power transformers

detalii

Produse - Transformatoare izolate in Ulei

Norme / Standards CEI EN 60076-1 : 2012 ( EN 60076-1 : 2011-IEC 60076 : 1:2011);
CEI EN 50464-1 : 2007 ( EN 50464-1 : 2007 )
Raportul de transformare IT/Rated Voltage HV 12-24 kV Clasa de izolatie IT/Insulation Class HV 24 - 50 kV
Raportul de transformare MT/Rated Voltage MV 1,1 kV Clasa de izolatie MT/Insulation Class MV 3 kV
Frecventa/Frequency 50 - 60 Hz Reglajul tensiunii pe IT/Tappings HV 5% or 2x2,5%

Accesorii

 • - Urechi de ridicare / Lifting eyebolts
 • - Placuta indicatoare / Indicative plate
 • - Roti bidirectionale / Bidirectional floor rollers
 • - Comutator de ploturi / MV regulation tappings
 • - Indicator nivel ulei / Oil-level indicator
 • - Dispozitiv siguranta supra presiune / Pressure relief valve
 • - Robinet golire ulei / Oil drain valve
 • - 3 izolatori portelan pe MT / 3 MV porcelain bushings
 • - 4 izolatori portelan pe JT / 4 LV porcelain bushings
 • - Dispozitiv instalare termometru / Thermometer pocket
 • - Dispozitiv instalare releu de gaze / Gas relay pocket
 • - Lacas instalare R.I.S. / R.I.S. cap

Toate transformatoarele izolate in ulei comercializate de SC TRAFOTECH SRL sunt construite conform standardelor IEC 60076. SC TRAFOTECH SRL comercializeaza transformatoare, autotransformatoare monofazate, trifazate si transformatoare de tip SCOTT.

Miezul magnetic

Miezul transformatoarelor comercializate de societatea noastra este obtinut printr-un proces tehnologic ultra modern numit COR (= cold rolled graine oriented magnetic steel), in urma caruia se obtine un miez magnetic foarte permeabil, izolat pe ambele parti continand un strat subtire de material anorganic, numit CARLYTE. Prin acest proces tehnologic modern impreuna cu metode STEP LAP 45o se garanteaza o reducere a pierderii in gol, reducand curentul pierdut si nivelul de zgomot. Numarul etapelor procesului tehnologic si inductia magnetica sunt optimizate pentru puterea transformatorului.

Bobinajul de Medie Tensiunea si Joasa Tensiune

Bobina primara si secundara a transformatorului este fabricata din aluminiu sau cupru electrolitic, avand izolatia din hartie celulozica pura. Aceste bobine sunt sectiuni ovale sau circulare si sunt de tip concentric cu axial cu stalpii miezului.

Bobina MT este fabricata din sarma sau banda metalica cu disc continuu in relatie cu tensiunea sub sarcina si puterea transformatorului. Toate bobinele MT si JT sunt izolate cu hartie celulozica in asa fel incat sa opreasca orice stres mecanic si electric. Circulatia uleiului si necesarul de racire este asigurat prin canele largi asezate intre straturile bobinelor. Izolatia intre MT; JT si miez este realizat prin cilindrii de carton compresat.

Bobina de JT este obtinuta printr-un strat de conductor unic, care confera o dielectritate mai mare decat clasa de temperatura a transformatorului si o foarte mare rezistenta mecanica. Dupa asamblarea bobinelor MT si Jt, care alcatuiesc partea activa a transformatorului, acestea sunt expuse la un ciclu de vacum termic pentru dezumiditificarea si deshidratarea izolatiilor.

Procesul tehnologic descris mai sus , asigura o inalta calitate a produsului si un termen lung de functionare.

Comutatorul de ploturi pentru ajustarea tensiunii primare

Ajustarea tensiunii primare se realizeaza printr-o manevra a comutatorului de ploturi cand transformatorul nu este sub tensiune, comutand comutatorul in pozitia indicata de catre manualul de utilizare.

Izolatoarele

Izolatoarele de MT si JT sunt fabricate din portelan emailat de culoare maro,conform standardelor europeene in vigoare. Izolatoarele sunt fixate deasupra cuvei si pot fi inlocuite fara deplasarea miezului din cuva transformatorului.

Cuva

Toate transformatoarele izolate in ulei de pana la 6300 KVA pot fi echipate cu panouri ondulate. Pentru puteri mai mari se utilizeaza radiatoare special dezvoltate, produse din otel laminat.

Presiunea radiatoarelor este testat separat pentru fiecare in parte, inainte de a introduce bobinele in cuva. Cuva transformatoarelor poate fi realizata fara conservator pana la max. 6300 KVA. Peretii exteriori ai cuvei sunt protejate aplicandu-se o vopsea rezistenta la apa de tip RAL 7031 conform specificatiilor ENEL sau de tip RAL 7033 cu un strat de vopsea de 100 micron conform standardelor europeene.